Forumindex ELBIL
för elbilsägare och blivande sådana...
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Är VW kräsna med släp?

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> VW
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Stefan N
intresserad


Registreringsdatum: 28 september 2018
Inlägg: 14

InläggPostat: 2018-12-05 12:45:42    Rubrik: Är VW kräsna med släp? Svara med citat

Min Passat vill inte ge ström till mitt gamla häckiga släp. Det lös med förra bilen (Volvo) så det borde va ok. Testade med ett annat modernt då tändes belysningen efter nån sekund.
Jag antar att bilen ger klartecken till att ge ut ström i uttaget när den känner av att släpet är ok?
_________________
VW Passat GTE 2017
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
bjn
Elbilsguru


Registreringsdatum: 20 december 2011
Inlägg: 1126
Ort: Vänersborg

InläggPostat: 2018-12-05 16:27:35    Rubrik: Svara med citat

Det är mycket vanligt med problem i släpvagnskontakter. Främst korrosion.

Det jag brukar göra är att ta fram WD40/5-56, hushållspapper, och en bit sandpapper, och en liten pinne som får plats i hålen i kontakten invirad i sandpapper. Sen putsar jag alla ytor och avslutar med att spraya riktligt med spray och torka av. Egentligen borde man väl använda något sorts fett också, men då blir det å andra sidan ett riktigt kladdigt arbete att göra om arbetet nästa gång.

Sen har jag för mig att vissa stift (typ dimljus/backljus) inte är helt standardiserade, vilket kan ställa till problem.

Har du alltså en gammaldags släpvagnskontakt i din Passat?
Inte den nya mindre varianten och adapter?


Jag tror att VW är kräsna med släp. Vi körde en modern Golf med lilla kontakten samt adapter, och den visade hela tiden en varning i instrumentpanelen. Men släpet fungerade fint i en gammal bil.
_________________
Renault Clio Electrique -97 med 24kWh Leaf-batteri
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Stefan N
intresserad


Registreringsdatum: 28 september 2018
Inlägg: 14

InläggPostat: 2018-12-05 17:24:38    Rubrik: Svara med citat

Bilen har 13-polig och släpet 7-polig så adapter används.
Ingen oxid eller skräp i kontakterna och bilen skickar ju ut ström till mitt andra alternativ (en ljusramp till båtsläpet) men inte till mitt gamla släp.
Kollar bilen att släpet är ok innan det lägger på ström i kontakten?
_________________
VW Passat GTE 2017
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
bjn
Elbilsguru


Registreringsdatum: 20 december 2011
Inlägg: 1126
Ort: Vänersborg

InläggPostat: 2018-12-05 18:16:35    Rubrik: Svara med citat

Släpen kan lysa även fast det är problem någonstans. Om jord inte har kontakt kan t.ex. strömmen gå tillbaka ut genom bromsljuset eller blinkers. Så om du inte kan kolla att släpet/kontakten just nu är helt OK med en annan bil går det inte att säga så mycket just nu, tycker jag. Men jag är ingen VW-expert.

Och jag vet inte hur VW diagnosticerar släpen. Du kan ju testa att mäta om det kommer någon spänning ut från adaptern utan någonting anslutet, till att börja med.
_________________
Renault Clio Electrique -97 med 24kWh Leaf-batteri
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Elon Jr.
Elektrisk


Registreringsdatum: 03 februari 2012
Inlägg: 115

InläggPostat: 2018-12-06 10:27:57    Rubrik: Svara med citat

Jag tror bara det är bilen som inte slagit på det automatiska halvljuset. Om bilens bakljus inte är tända (vilket de inte är då) så får väl inte heller släpet någon ström till sina bakljus.

Däremot kommer bromsljus och blinkers rimligen funka.

Fullkomlig idioti, jag försökte få VW att ändra på vår 2017 så att bakljusen alltid är tända och det kunde de göra men ville inte eftersom det skulle nollställas vid nästa service ändå.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
bjn
Elbilsguru


Registreringsdatum: 20 december 2011
Inlägg: 1126
Ort: Vänersborg

InläggPostat: 2018-12-06 10:34:15    Rubrik: Svara med citat

Låter möjligt, men förutsätter att han hade igång bilens bakljus när han testade med båtvagnen.

(Det här med bilar utan bakljus är ju livsfarligt. Man kan komma ikapp en bil en mörk morgon/kväll, hel utan lysen bakåt. Och man ser sällan bilen bilen förrän man kommit rätt nära bakom. Inte en enda gång har förare av dessa bilar fattat mina olika typer av tecken jag använt för att få dem att förstå. Helljus, stänga av mina lysen, varningsblinkers, m.m.)
_________________
Renault Clio Electrique -97 med 24kWh Leaf-batteri
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Stefan N
intresserad


Registreringsdatum: 28 september 2018
Inlägg: 14

InläggPostat: 2018-12-06 10:46:59    Rubrik: Svara med citat

Jag testade med farsans V70 idag och allt lös.
Prövade alla varianter av lyse på min bil och även varningsblinkers.
Ska testa med frugans GTE och se vad den säger.

Edit: Gick inte med hennes heller.
Edit2: Har fått det att funka på frugans nu, efter avslipning av kulan så lyser det men på min som är kliniskt fri från rost vägrar den, börjar tro att det kan va problem i utfällningsmekaniken då min aldrig har kört släp så kanske det ärjat inne i den klumpen i bilen?
Edit3: Testade att koppla jord från släp till jord i bakluckan då klickar det till i ett relä ovanför batteriet och lyset går på min bil.
Sen indikerade frugans bil att höger bakljus på släpet va paj fast det lös med rätt lampa i så det verkar svajigt allt i hopa.
_________________
VW Passat GTE 2017
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
bjn
Elbilsguru


Registreringsdatum: 20 december 2011
Inlägg: 1126
Ort: Vänersborg

InläggPostat: 2018-12-06 15:14:43    Rubrik: Svara med citat

Det verkar ju vara fel eller korrosion i kontaktdon(en) då. För jorden ska inte överföras via kulan, utan via stift 3 i kontaktdonen.

https://goo.gl/GPUEh9

Föreslår att du börjar med att koppla adaptern till släpet, och kontrollerar med en multimeter i resistans-mätläget (gärna med "pip") att pinne 3 i den 13-poliga kontakten har kontakt med ramen på släpet. Om inte, kolla att pinne 3 i 7-poliga kontakten har kontakt.
_________________
Renault Clio Electrique -97 med 24kWh Leaf-batteri
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> VW Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |




SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.06 sekunder att ladda.