Forumindex ELBIL
för elbilsägare och blivande sådana...
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Laddning avvaktar - Renault elclio

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Batterier, laddning, urladdning
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Hobbyschwede
Forumstammis


Registreringsdatum: 04 september 2011
Inlägg: 429
Ort: Önneröd (Tjörn)

InläggPostat: 2015-04-13 19:00:16    Rubrik: Laddning avvaktar - Renault elclio Svara med citat

Hej.

Följande har hänt.

Under körning har plötslig clion tappad driftström. Som jag gissade var en kontaktor anledningen för felet. Nu har ja lagat kontaktoren och bilen kör igen. MEN den vill inte ladda!

12 V batteriet har jag laddat upp och den visar 13,6 V. Men problemet är detsamma.

Var och vad ska jag börjar leta efter?

Undrar Daniel
_________________
--- Renault El-Clio ´97 --- till salu
--- Renault El-Clio ´97 (Projekt) ---
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
olev
Elektrisk


Registreringsdatum: 02 november 2007
Inlägg: 246
Ort: Slagelse

InläggPostat: 2015-04-13 20:04:03    Rubrik: Svara med citat

Inget at hitta i hemliga menun?
Temp givare evt.
laddaren?
At du kör,då är kontaktorna ok, något hindrar laddaren i at starta, eller laddaren har pajat!
Mvh. Ole
_________________
e = r x i
Clio electrique -98 x2
Saxo electrique -97 -99
Berlingo electrique -02
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
Hobbyschwede
Forumstammis


Registreringsdatum: 04 september 2011
Inlägg: 429
Ort: Önneröd (Tjörn)

InläggPostat: 2015-04-15 19:16:08    Rubrik: Svara med citat

Hej.

Måste koppla fram ucl 8. I clion finns den gamla uclen... Jag återkommer efter helgen.

Hoppas att laddaren har inte pajat! Den funkade klockrent innan felet. Konstig ibland att ett fel följer efter ett annat fel direkt...

Mvh
Daniel
_________________
--- Renault El-Clio ´97 --- till salu
--- Renault El-Clio ´97 (Projekt) ---
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
AleX
Elbilsguru


Registreringsdatum: 13 september 2006
Inlägg: 2180
Ort: Roslöv / Lund / Skåne

InläggPostat: 2015-04-15 19:51:19    Rubrik: Svara med citat

Minnet sviker mig lite men är det inte vanligt att hög temp i någon givare ger detta problem..
_________________
Nissan Leaf
Renault Express
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Hobbyschwede
Forumstammis


Registreringsdatum: 04 september 2011
Inlägg: 429
Ort: Önneröd (Tjörn)

InläggPostat: 2015-09-06 17:37:09    Rubrik: Svara med citat

Hej!
Äntligen har jag hittat tid att fortsätta med problemet.

Jag testade med temperaturgivare lite. Rätt sagt, jag bytt en sensor mot en NTC motstånd. Laddningen startade men efter 10 minuter stoppade laddningen igen. Efter ett tag kunde man fortsätta att ladda. Spelet gick ungefär en halv dag.

Nu har jag faktiskt dragit ut både sensorn och laddningen kör som vanligt.

Kommer att beställa två nya NTC motstånd eller tempgivare.

Mvh
Daniel
_________________
--- Renault El-Clio ´97 --- till salu
--- Renault El-Clio ´97 (Projekt) ---
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
anette
Nyfiken


Registreringsdatum: 27 oktober 2012
Inlägg: 9
Ort: markaryd

InläggPostat: 2017-12-25 17:30:19    Rubrik: Svara med citat

Hej

Har liknande problem med min Renault, hur stort ntc motstånd satte då? Satte du dit ntc på alla givare? Det är väll 3st?

Mvh Oskar[/list]
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Hobbyschwede
Forumstammis


Registreringsdatum: 04 september 2011
Inlägg: 429
Ort: Önneröd (Tjörn)

InläggPostat: 2017-12-25 17:58:30    Rubrik: Svara med citat

Hej.

Det var länge sen... Under denna länken fick jag tipset.
http://elbil.forum24.se/elbil-about1423.html&postdays=0&postorder=asc&highlight=ntc&start=20

Jag utbytt 3,3k Ohm motstånd vid två batteriesensorer, om jag minns inte fel.
_________________
--- Renault El-Clio ´97 --- till salu
--- Renault El-Clio ´97 (Projekt) ---
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Batterier, laddning, urladdning Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |




SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.