Forumindex ELBIL
för elbilsägare och blivande sådana...
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Tempgivare Batterier?

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> elektriska problem
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
mulle_meck
intresserad


Registreringsdatum: 20 augusti 2017
Inlägg: 18
Ort: Göteborg

InläggPostat: 2017-09-17 05:50:00    Rubrik: Tempgivare Batterier? Svara med citat

Hej! Lampan för överhettad drivlina blinkar på min clio konstant så fort jag slår på tändningen. Har börjat att felsöka och på främre lådan hittade jag 1st givare som satt fast på batteriet som sitter i mitten av dessa. Den mätte jag fram 4.1K på och det verkar väl vettigt. Sedan på det bakre paketet hittar jag 1st givare som hängde löst i luften med en röd kontakt. Sedan hittade jag en på den bakersta raden av batterierna bak och denna kontakten va svart. Är det bara dessa givare som sitter på batteri paketet då jag inte hittar några fler? Samt alla givare visar runt 4K? Är detta korrekt? Vill ju gärna få ordentlig ordning på bilen.
Mvh Markus
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
bjn
Elbilsguru


Registreringsdatum: 20 december 2011
Inlägg: 1179
Ort: Vänersborg

InläggPostat: 2017-09-17 06:38:39    Rubrik: Svara med citat

Den röda är för omgivningstemp.

Om du kommer in i "hemliga menyn" går det att se tempen på batteriet.
_________________
Renault Clio Electrique -97 med 24kWh Leaf-batteri
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
mulle_meck
intresserad


Registreringsdatum: 20 augusti 2017
Inlägg: 18
Ort: Göteborg

InläggPostat: 2017-09-17 07:36:15    Rubrik: Svara med citat

bjn skrev:
Den röda är för omgivningstemp.

Om du kommer in i "hemliga menyn" går det att se tempen på batteriet.

Okej tack. Men hur många givare sitter det på batterierna? Är en 96a som har 8.0 UCL:en
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
bjn
Elbilsguru


Registreringsdatum: 20 december 2011
Inlägg: 1179
Ort: Vänersborg

InläggPostat: 2017-09-17 11:45:30    Rubrik: Svara med citat

Det är nog de du hittat, 1 per låda. På min har jag fått oxid i kontakterna några gånger. Har fått lägga mig under bilen och skrapa oxid när laddningen inte startat, några gånger. (Men nu har det fungerat länge!)

Du aktiverar hemliga menyn genom att vrida nyckeln till steget innan tändning och sedan trycka in tre knappar samtidigt: värmare(1) + klock-knapp (nedre) (2) + knapp längst ut på torkarspak (3) i 12 sekunder. Det piper till om du får det rätt. Sätt på tändningen och stega fram till menyn 8.5 med (3) och gå in med övre klockknapp eller (2).

Har du vattentemp-sensorn ansluten?
_________________
Renault Clio Electrique -97 med 24kWh Leaf-batteri
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
mulle_meck
intresserad


Registreringsdatum: 20 augusti 2017
Inlägg: 18
Ort: Göteborg

InläggPostat: 2017-09-20 17:55:44    Rubrik: Svara med citat

bjn skrev:
Det är nog de du hittat, 1 per låda. På min har jag fått oxid i kontakterna några gånger. Har fått lägga mig under bilen och skrapa oxid när laddningen inte startat, några gånger. (Men nu har det fungerat länge!)

Du aktiverar hemliga menyn genom att vrida nyckeln till steget innan tändning och sedan trycka in tre knappar samtidigt: värmare(1) + klock-knapp (nedre) (2) + knapp längst ut på torkarspak (3) i 12 sekunder. Det piper till om du får det rätt. Sätt på tändningen och stega fram till menyn 8.5 med (3) och gå in med övre klockknapp eller (2).

Har du vattentemp-sensorn ansluten?


Okej då är jag med. Har kollat alla givarna nu och mätt upp alla och det ser bra ut. Dock fortsätter lampan att blinka. Vattentemp-sensorn? vart sitter den? Dock går ej vatten pumpen.. Shocked Blinkar lampan då med?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
bjn
Elbilsguru


Registreringsdatum: 20 december 2011
Inlägg: 1179
Ort: Vänersborg

InläggPostat: 2017-09-21 02:10:52    Rubrik: Svara med citat

Japp, då blinkar lampan!
http://elbil.forum24.se/elbil-post-40769.html#40769

Jag har ersatt motorn med ett 1k-motstånd(!). Och det räcker för att släcka lampan.

Kom du in i menyn?
_________________
Renault Clio Electrique -97 med 24kWh Leaf-batteri
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
mulle_meck
intresserad


Registreringsdatum: 20 augusti 2017
Inlägg: 18
Ort: Göteborg

InläggPostat: 2017-09-21 06:28:58    Rubrik: Svara med citat

bjn skrev:
Japp, då blinkar lampan!
http://elbil.forum24.se/elbil-post-40769.html#40769

Jag har ersatt motorn med ett 1k-motstånd(!). Och det räcker för att släcka lampan.

Kom du in i menyn?


Skickat PM till dig.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> elektriska problem Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |




SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.06 sekunder att ladda.