Forumindex ELBIL
för elbilsägare och blivande sådana...
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Fiat 500 EV Adapt - Bränd laddare mm

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> diskutera övriga märken
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Biggelogge
Passiv


Registreringsdatum: 11 november 2018
Inlägg: 1
Ort: Göteborg

InläggPostat: 2018-11-11 21:33:07    Rubrik: Fiat 500 EV Adapt - Bränd laddare mm Svara med citat

Hej

Ny i forumet, hoppas att någon här kan hjälpa mig i rätt riktning...

Jag har en Fiat 500 EV Adapt årsmodell 2010. Har haft den i några månader.
Den har fungerat finfint.

Efter att jag kört ganska tomt satte jag den på laddning över natten.
På morgonen hade den inte tagit laddning.

Konstaterade att laddarens LED inte lös.
Det är en ElCon PFC2500.
Jag kollade lite säkringar mm. Tillslut plockade jag ut den.
Hittade en bränd kondensator och säkring. Bytte dessa. Laddaren startade.

Monterade tillbaka.
Nu blinkar lysdioden på laddaren felmeddelandet
R G R G R G R _ Communication interface fault

Jag har kollat alla kopplingar etc. Känns rätt.

Jag har gjort en 12V reset - Kopplat ur batteriet och säkring 18 i 5 minuter.
Jag har laddat 12V batteriet fullt.
Bilen går, men stora batteriet är i princip tomt.


Är det någon som har någon ide?

Är det någon som har en säkringsöversikt för denna bil?

Om någon har en likadan så hade jag blivit mycket tacksam för en bild på säkringsboxen i motorrummet.


Hälsar

Ola
_________________
Fiat 500 EV 2010 - EV Adapt version
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
astrand
Elektrisk


Registreringsdatum: 28 oktober 2012
Inlägg: 134
Ort: Linköping

InläggPostat: 2018-11-19 11:21:02    Rubrik: Svara med citat

Jag gissar att detta är en Elcon-laddare med CANbus-styrning. Att den indikerar fel kan då vara antingen att det är fel på laddaren, eller fel på bilen. Om du får slut på idéer så kan du skicka den till mig för felsökning (mot mindre ersättning), då kan jag göra ett bänktest av laddaren.

Mvh,
Peter
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> diskutera övriga märken Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |




SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.15 sekunder att ladda.