Forumindex ELBIL
för elbilsägare och blivande sådana...
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Importera i3 från tyskland

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Allmänt om elfordon
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Discokaj
Passiv


Registreringsdatum: 18 september 2018
Inlägg: 4
Ort: Strömsholm

InläggPostat: 2018-09-18 23:17:56    Rubrik: Importera i3 från tyskland Svara med citat

Sitter och kollar i3 på nätet och upptäcker att det är förvånansvärt billiga i Tyskland.
Vad tillkomer när man tar den till sverige? Jag tänker på vad som händer nu efter omläggningen med Bonus/Malus-tramset. Före det tillkom ju inget extra förutom att man blev mobbad av försäkringsbolagen.
_________________
Livet är bäst i 200
Snart en i3 på gården
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Anders
Forumstammis


Registreringsdatum: 12 april 2007
Inlägg: 996
Ort: Gbg

InläggPostat: 2018-09-19 04:07:41    Rubrik: Svara med citat

Börjar från ca 200.000 SEK plus frakt och svensk registreringsbesiktning (3-5 tusen SEK ?).
Ingen svensk Bonus för beg bilar endast nya oregistrerade i EU (notera att en bil kan vara ny med 0 mil med ändå redan blivit inregistrerad i Tyskland, dvs ingen svensk Bonus).
Nya EU-bilar som importeras till Sverige ska betala svensk moms, såtillvida bilen inte passerat 600 mil OCH 6 månader (från första registreringen i utlandet).
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?cn=DE&cn=DE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=ELECTRICITY&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=79&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING
_________________
http://indux.se/ -Din Laddplats i Etern ¤¤ Energi och Transport ¤¤
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
AS1
Elbilsguru


Registreringsdatum: 25 juli 2011
Inlägg: 1484
Ort: Örebro

InläggPostat: 2018-09-19 04:52:14    Rubrik: Svara med citat

Trevligt att höra att dom är billigare i Tyskland, när jag en gång i tiden sökte en i3 så var dom dyrare där än här i Sverige.
_________________
Model S
BMW i3
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Discokaj
Passiv


Registreringsdatum: 18 september 2018
Inlägg: 4
Ort: Strömsholm

InläggPostat: 2018-09-19 06:33:37    Rubrik: Svara med citat

Det ser ju lovande ut.
Så det blir inga extra straff även om det är en REX?
_________________
Livet är bäst i 200
Snart en i3 på gården
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
haralt
Forumstammis


Registreringsdatum: 12 augusti 2017
Inlägg: 307

InläggPostat: 2018-09-23 10:08:42    Rubrik: Svara med citat

Finns det inte stor risk att bli lurad vid utlandsköp? Man betalar en person, får ingen bil, personen går sedan under jorden. Bilen man köper är stulen, och visar sig sedan omöjlig att få godkänd och sätta i trafik i Sverige. Bilen man köper har varit krockad och reparerad, utan att säljaren nämner det. Man skriver på ett kontrakt på utländska(tyskt, italienska, polska etc.) som man kanske inte riktigt förstår vad all text betyder. Tar man med sig slantarna i kontanter kanske man blir stoppad i tullen och slantarna konfiskerade, pga att det är förbjudet att ha kontanter med sig i den mängden. Är inte resa ToR kostsam. Kanske den bilen man reste ner och tittar på och trodde var något att ha, i verkligeten hade en massa defekter. Ny resa för att titta på en annan, återigen inget att ha. Osv, pengarna rullar iväg. Kanske du måste övernattat på hotell, dvs ett par tusenlappar till. Kanske måste man ta ledigt ett par dagar från jobbet och förlorar inkomst pga det. Kanske när man kommer för att titta på bilen, är den redan såld. Sådant händer givetvis oftare om bilen har bra pris. Kanske tvingas man betala svensk moms 25 % i Sverige, trots att man redan har betalat dyr moms i utlandet, där man köpte bilen, pga någon litet fel i papperna. Transporten från utlandet på biltransport är säkert inte gratis, kanske 10000 till 15000 kr. Transportförsäkring kostar säkert också. Blir det sedan fel på bilen, då måste man troligen låta åtgärda det där bilen köpts, vilket oftast pga långt avstånd och dyr resan inte är lönsamt. Vagnskadegarantier ofta 3-årig för nyare bilar gäller ofta inte annat land än i 1:a trafiksättningslandet. Den dag som man tittar på bilen och bestämmer sig för att köpa, är inte samma dag som man kan ta den med sig. Exportpapper, certifikat försäkring måste ordnas, kan ta ett par veckor. Det är inte säkert man får hjälp med det av säljaren, då står man där. Många fallgropar. Jag vet inte, men måste det inte vara bra mycket billigare för att överväga köp utomlands?


Senast ändrad av haralt den 2018-09-23 10:43:28, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
AS1
Elbilsguru


Registreringsdatum: 25 juli 2011
Inlägg: 1484
Ort: Örebro

InläggPostat: 2018-09-23 10:43:10    Rubrik: Svara med citat

haralt skrev:
Finns det inte stor risk att bli lurad vid utlandsköp? Man betalar en person, får ingen bil, personen går sedan under jorden. Bilen man köper är stulen, och visar sig sedan omöjlig att få godkänd och sätta i trafik i Sverige. Bilen man köper har varit krockad och reparerad, utan att säljaren nämner det. Man skriver på ett kontrakt på utländska(tyskt, italienska, polska etc.) som man kanske inte riktigt förstår vad all text betyder. Tar man med sig slantarna i kontanter kanske man blir stoppad i tullen och slantarna konfiskerade, pga att det är förbjudet att ha kontanter med sig i den mängden. Är inte resa ToR kostsam. Kanske den bilen man reste ner och tittar på och trodde var något att ha, i verkligeten hade en massa defekter. Ny resa för att titta på en annan, återigen inget att ha. Osv, pengarna rullar iväg. Kanske du måste övernattat på hotell, dvs ett par tusenlappar till. Kanske måste man ta ledigt ett par dagar från jobbet och förlorar inkomst pga det. Kanske när man kommer för att titta på bilen, är den redan såld. Sådant händer givetvis oftare om bilen har bra pris. Kanske tvingas man betala svensk moms 25 % i Sverige, trots att man redan har betalat dyr moms i utlandet, där man köpte bilen, pga någon litet fel i papperna. Transporten från utlandet på biltransport är säkert inte gratis, kanske 10000 till 15000 kr. Transportförsäkring kostar säkert också. Blir det sedan fel på bilen, då måste man troligen låta åtgärda det där bilen köpts, vilket oftast pga långt avstånd och dyr resan inte är lönsamt. Vagnskadegarantier ofta 3-årig för nyare bilar gäller ofta inte annat land än i 1:a trafiksättningslandet. Många fallgropar. Jag vet inte, men måste det inte vara bra mycket billigare för att överväga köp utomlands?


Det finns alltid en risk vid alla bilköp, jag tror inte det spelar någon roll var man blir lurad.
_________________
Model S
BMW i3
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Allmänt om elfordon Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
SwiftBlue Theme created by BitByBit
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.06 sekunder att ladda.